We keep it clear and affordable.

English » 🏘 For Owners » 🏘 Voor Eigenaren

Verhuren van je vakantiewoning

Waarom

Verhuren doe je bijvoorbeeld om vaste lasten te dekken, hierdoor kun je dus zelf gratis in je paleisje zitten. Het incidenteel verhuren kan een optie zijn mits je het onder de noemer van vrienden en familie verhuur doet. Je hoeft dan niet de 19% belasting over je verhuurinkomsten en schoonmaakservice te betalen en ook niet per kwartaal aangiftes bij de fiscus te doen. Wij noemen incidenteel verhuren ook wel "pootjebaden".

Je bent in het bezit van een Appartement, Woning, Casa Rural of Finca op Fuerteventura en je wil het af en toe verhuren aan toeristen dan zijn de grote verhuur-platformen geen optie meer sinds de Toeristen-wet in 2019 is gewijzigd.

Op de grote verhuur en reserveringsplatformen als Booking.com en AirBnb etc. moet je minimaal een aaneengesloten beschikbaarheid van 6 tot 9 maanden hebben om in zoekopdrachten zichtbaar te zijn voor potentiële huurders. Kortom de huurders zullen jouw gratis advertentie niet in de zoekresultaten terug vinden omdat jij te weinig periodes beschikbaar hebt. Je krijgt dus geen reserveringen. Bovendien hebben sinds wetswijziging van 2019 alle grote verhuurplatformen hun activiteiten online staan en is het daarmee voor de Spaanse fiscus eenvoudiger geworden om illegale inkomsten uit verhuur van particuliere eigenaren te traceren.

Je bent namelijk sinds wetswijziging verplicht om 19% belasting over je verhuurinkomsten af te dragen aan de Spaanse fiscus.

Een uitzondering op het bovengenoemde maakt de incidentele verhuur aan kennissen familie etc.

TOP

Voordelen: incidenteel verhuren 

(minimaal 1 week maximaal 10 weken zonder alle gedoe)

 1. Geen kwartaal kosten Assessoria (gem. € 125 tot € 250 per kwartaal voor 210 opgave)
 2. Geen extra hoge premie Home Segur Protection (Deze is 3x hoger als je met een vergunning gaat verhuren)
 3. Geen inrichting en bijzondere security eisen. (zie eisen hotels)

Onze manier

Wij helpen je graag op weg zodat jij tijd hebt voor andere dingen. Je mag jouw woning gratis adverteren op onze internetpagina en daarmee heb je een uithangbord voor potentiële huurders. Wij koppelen een reserveringskalender aan de advertentie waarbij geïnteresseerden kunnen reserveren.

 • Je krijgt een gratis plek op onze website (zie voorbeeld)
 • Wij zorgen voor een huurcontract.
 • Wij adverteren op Marktplaats en andere online Marktplaatsen en jij lift met ons mee.
 • Indien je zelf geen schoonmaakt hebt, dan brengen wij  je in contact met een schoonmaakservice op Fuerteventura. 
 • Wij zorgen voor de financiële afhandeling (factureren, en het innen van de factuur)
 • Wij zorgen voor de communicatie met huurders en met jou als eigenaar.
 • Wij werken volgens het principe: ": no cure, no pay", dus als je geen huurder hebt, hoef je ook niets te betalen.
 • Je betaalt alleen een percentage van 10% van je basishuur inkomen als je daadwerkelijk huurders hebt ontvangen. Dus als er annuleringen zijn van de huurders en je geen huurinkomsten hebt ontvangen, brengen wij je geen kosten in rekening. 
 • Bij eventuele schade kunnen wij bemiddelen tussen u en de huurder.
 • Wij zorgen Check-in en Check-out (Hosting) en aanspreekpunt voor uw huurder.
 • Wij houden de kalender bij en zorgen er voor dat je geen dubbele reserveringen krijgt en dat je binnen de maximale verhuur tijd blijft.

TOP

Verhuren met hoge bezettingsgraad alleen nog met vergunning

Als je van plan bent om veelvuldig te gaan verhuren raden wij je aan om een Vivendas Vacacional aan te vragen. 

Wij kunnen je met de juiste personen in contact brengen om de vergunning aan te vragen en de aangiftes bij de lokale autoriteiten te regelen, als je ook via ons wenst te verhuren, krijg je een officiële factuur t.b.v. de kwartaalaangifte belastingen 210. (Dit zijn wettelijke verplichtingen waaraan je moet voldoen indien je wenst te verhuren met een hoge bezettingsgraad.)

Let op: je gaat veel belasting betalen (19% op het totaalbedrag van je factuur) de wet is namelijk gewijzigd dec 2019 daarbij komt ook ieder kwartaal een factuur van de Assessoria bij. De hoogte van deze facturen ligt tussen de 90 a 200 euro per kwartaal-aangifte. Je kunt natuurlijk ook zelf de kwartaal aangifte gaan doen waarbij je regelmatig naar Gran Canaria moet afreizen om daar op het belastingkantoor van de Cabildo de aangifte in te dienen. Wij raden je echter aan om dit door een goede  assessoria te laten uitvoeren.

Samenvattend helpen wij je graag om een ​​goede start te maken bij het incidenteel verhuren van jouw woning op Fuerteventura. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via ons 

E-mail adres: verhuur.bouganville@gmail.com 

Wij brengen je graag op de hoogte over het hoe en wat zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

TOP

Starters maken een kans op Fuerteventura