We keep it simple.

English » Nederlands » 🌴 Caleta de Fuste

Caleta de Fuste: behoort tot de gemeente Antigua en ligt ongeveer 8 km van de luchthaven. Ondanks de nabijheid van de luchthaven is er weinig lawaai van vliegtuigen. Het centrum van Caleta de Fuste is de grote, heldere baai met witte zandstranden, jachthaven en de strip met vele restaurants, bars en winkels. Het merendeel van de vakantiegangers bestaat uit een internationale mix van toeristen. 

 

Caleta de Fuste is onderverdeeld in 4 wijken:

 • El Castillo (EC) centrum   

 • Montaña Blanca (MB) west  

 • Las Salinas (LS) zuid  

 • Costa de Antigua (CA) noord

Er is een breed aanbod aan allerlei activiteiten in Caleta de Fuste:

 • Watersporten (snorkel en scuba )
 • Onderwatervaren
 • Diepzeevissen
 • Jetskiën & Suppen
 • Kiten & Surfen
 • Golfen
 • Tennis
 • Mountainbike
 • Kanoën
 • Zeilen

Plattegrond Caleta de Fuste 


Het strand van El Castillo ligt aan een beschutte baai. Het fijne zand is wit/geel en schoon en het strand is zo'n 600 m lang. Het strand is ideaal voor kinderen omdat door de beschutting van de baai zijn er geen hoge golven zijn tevens kunnen de kleintjes ongestoord spelen in het zand. Enkele strandbars zorgen voor catering op het strand en waar je ook een hapje kunt eten. Op het strand zijn strandbedden en parasols te huur.

El Castillo: 

(centraal) heeft veel te bieden op het gebied van winkelen en uitgaan. Na Corralejo is Caleta de Fuste misschien wel de beste plek voor vakantiegangers die het nachtleven op prijs stellen. Er zijn tal van bars, pubs en discotheken. Er is geen tekort aan restaurants, vooral in de hoofdstraat. Bovendien nodigen winkelcentra als "Castillo" je uit om te wandelen en te winkelen. 

Weekmarkt in Caleta de Fuste. Deze vindt plaats op zaterdags tussen 9.00 en 14.00 uur. Het marktterrein ligt naast de hoofdweg FV2 in zuidelijkelijke richting aan het einde van de wijk El Castillo. Met de bus vanuit Costa de Antigua kun je naast het terrein uitstappen. 

Tip: in het Los Geranios hotel  (El Castillo) zijn fietsen te huur en kun je ook onder begeleiding een fietstour maken. Je kunt namelijk prima fietsen op de vele fietspaden en stroken die er op Fuerteventura zijn. 

Foto's El Castillo

Winkels, Restaurants, Ontspanning "El Castillo"

Thalasso Spa en Welness (Barcelo)


Las Salinas:

ligt 2 kilometer ten zuiden van El Castillo en omvat o.a 2 golfbanen het La Guirre strand een bungalow en villawijk en enkele grote hotels. Grote trekpleister is het Centro Commercial Atlantico en is daarmee een tweede uitgaansgebied. Onder het winkelcentrum is een ruime parkeerkelder waar je gratis de auto kunt parkeren. Er rijden tevens lijn bussen (lijn 3) en taxi's.

Foto's Las Salinas

Winkels, Restaurants, Ontspanning "Salinas"

Padilla Spar-supermarkt- Bijou Brigitte - Nina Rodriguez - Calzados Navarro - Estadio Sport Inside - Natura Reform - Shivam Indian Restaurant - Pana & Pomodoro Pizzeria - Bioscoop - Bowlingbaan - ATM - Royal Diamond Juwelier - Macava Perfumeria - Springfield - Solbank ATM - Phone House / Orange - Cafe Gala - Restaurant Ocean View - Speelhal - McDonald's - Multioptica

Wellness Las Salinas 

Sheratons Spa en Golf


Montaña Blanca: 

met de bijnaam Chipmunk mountain is aan de overkant van de hoofdweg FV2 gebouwd. De wijk is tegen de heuvel gebouwd en heeft de meest prachtige uitzichten over de kust. De lokale bevolking noemt het uitzicht Vista Bonita.  In de wijk is tevens het winkelcentrum Montecastillo met o.a. een Hiperdino supermarkt en een aantal restaurants en pubs. Het winkelcentrum ligt in lager gelegen deel van de wijk.  Note: In deze wijk zijn de meeste particuliere verblijven te vinden.  Nagenoeg alle accommodaties, zeker in het hoger gelegen deel, beschikken over een panoramisch uitzicht omdat  woningen er tegen de bergwand zijn op gebouwd.

 

Foto's Montaña Blanca

Winkels, Restaurants, Ontspanning "Montaña Blanca"

Cross Keys Pub - Min 7 Chinees restaurant - View bar & Restaurant - Fuerteventura golf - Restaurant Azië - ATM - Cors Bar - Hiperdino Supermarkt - 3 Amigos Restaurant - Bollywood Indian Restaurant - Chaplins Bar - Zanzibar  Afrikanisches Restaurant - Molly's Irish pub - La Hondura (doe-het-zelf)

Wellness Montaña Blanca


Costa de Antigua:

(Nuevo Horizonte) ligt noordelijk van El Castillo, en op slechts 7 km afstand van de luchthaven. Het gebied is erg "up and coming" en is de laatste tijd enorm in trek voor een tweede woning. De bezoekers die Costa Antigua het meest waarderen, zijn degenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, op korte afstand (2km)  van het meer toeristische Caleta de Fuste.  Costa de Antigua biedt een aantrekkelijke, en vooral rustige bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een echt ontspannende vakantie. In van het midden van Costa de Antigua zijn een paar leuke restaurantjes en gezellige pubs. Costa de Antigua is vooral ook populair bij overwinteraars uit Noord-Europese landen.

 

Foto's Costa de Antigua

Winkels, Restaurants, Ontspanning "Costa de Antigua"

Pizzeria Costa Tropical - Mina Sun Rest. - Restaurant The Yorkshire pud - JinXing Rest. - Restaurant El Tamborill Tappas - Bennys Sportsbar - Bushalte 1 en 2. Lijn 3 - Laundry service wasserette - Bombay Burritos Rest. - Irishpub Stoners Rest. - Bar Pub Crazy Goat - Volvoreta Pub - CrossFit Veintiocho - Taxi standplaats  - Disa Tankstation - Loly Minimarket - Ristorante Mama Mia - Mini-market Ke-Ye - Mini Mercado Elba - ATM  -  Buen Dia Chauffers rest. - Fran y Chemi Groente en Fruit hal - Mercadona supermarkt - Lidl supermarkt - China Town Shopping Mall - Strand  (Las Caletillas) - IKEA Pick-up point - Pádel Indoor PYT

 

Wellness Costa de Antigua


Natural Pool

Krabbenrots tussen El Castillo en Costa de Antigua is een natuurlijk zwembad dat alleen laagtij gebruikt kan worden. Door het heldere water  en de donkere rotsen eromheen is het een bijzondere ervaring om te zwemmen.


Openbaar vervoer

De appartementen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar we raden aan om een auto te huren om het eiland te verkennen.  Niet alle locaties op het eiland zijn per openbaarvervoer te bereiken.  Neem lijn 3  richting Salinas El Castillo. Bushalte 2 in Costa Antigua. (250 m)

  Download dienstregeling Tiadhe.