We keep it clear and affordable.

English » Nederlands » 🌬️ Fuerteventura

Fuerteventura verkennen

Wij hebben een aantal excursies die je op eigen houtje kunt ondernemen. Er zijn er uiteraard nog meer maar wij hebben gekozen voor bezienswaardigheden die niet direct door de grote toeristenmassa bezocht worden, of waarvan wij menen dat het een leuk uitstapje is. 

Wij raden je aan om vroegtijdig georganiseerde excursies en activiteiten reserveren.
Tijdens de vakantie periode zijn de populaire activiteiten vaak snel volgeboekt.

Vooraf reserveren georganiseerd 

TOP


Op eigenhoutje 

1. LAS DUNAS NATIONAAL PARK (La Oliva)

Het witte zand van de duinen ligt aan weerszijden van de FV-1 route richting Corralejo Op een aantal plekken heb je de mogelijkheid om door de zandduinen te wandelen of een wandeling te maken over de lange zandstranden. Er is gratis parkeergelegenheid aan de zijkanten van de weg.

Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (Busstation - overstappen)

Buslijn 06 richting Corralejo - Park Holandes en Los Hoteles

2. SCULPTUREN Route (Pto del Rosario)

In het centrum van Pto. del Rosario zijn er meer dan 100 sculpturen te bewonderen. Alle sculpturen staan ​​langs straten op pleinen op rotondes, langs boulevards en in de haven. Maak een wandeling door het centrum en je komt ze vanzelf tegen.

Lijnbus 03 richting Pto. Stap uit bij Rosario busstation.

3. SLENTEREN DOOR IDYLLISCHE PAJARA (Pajara)

Pajara is de hoofdstad van de grootste gemeente in Fuerteventura. Het kleine boerendorp met de kerk, het marktplein en de kleine wekelijkse markt geven een idyllisch slaperig aanzicht van het dorp. Met de vele Bouganville-struiken is het een lust voor het oog. Tegen een kleine vergoeding kun je ook de oude kerk bezoeken.

Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (treinstation)

Buslijn 16 richting Gran Tarajal

Buslijn 18 richting Pájara

4. NOSTALGISCHE BETANCURIA (Betancuria)

Betancuria is een klein dorp in het midden van het eiland en was de voormalige hoofdstad van het eiland. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen, dus de rit naar het dorp loopt dwars door de middelgebergte. Onderweg kom je een aantal fotostops tegen waar je van het uitzicht kunt genieten. (Vergeet de camera niet). In Betancuria is er een kerk, een archeologisch museum, een oud klooster en een aantal historische gebouwen. Er zijn een paar restaurants, bars en souvenir winkels. Vergeet niet om Casa Santa Maria te bezoeken. Er is een groot gratis parkeerterrein bij de kerk en aan de zuidkant van het dorp.

Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (transfer van treinstation)

Buslijn 02 richting Vega Rio Palma - Betancuria

TOP

5. MIRADOR TRAIL BETANCURIA (Betancuria)

In het noorden van Betancuria, op de berghelling, staan ​​twee enorme beelden van Ayose en Guise, twee voormalige heersers op Fuerteventura. Er zijn twee parkeerplaatsen voor autos en het is een unieke plek om foto's te maken, maar nog belangrijker, je hebt uitzicht op het noorden en het zuiden van het Eiland. In de buurt van de beelden leidt een smalle straat naar de Mirador de Morro Velosa, een uitkijkpunt (gebouw) ontworpen door de architect Caesar Manrique (Lanzarote). Het gebouw herbergt een museum gewijd aan het droge landschap van Fuerteventura en tevens is er een klein café. Parkeren en toegang zijn gratis. Een spectaculair uitzicht over de omgeving richting noorden van Fuerteventura krijg je er op de koop toe. Geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In het zuiden van Betancuria, op de weg naar Pajara, zijn er ook een aantal miradors met parkeerplaatsen. Deze miradors kijken uit over het oosten en zuiden van het eiland. Tevens een geliefde locatie voor amateur astronomen om met hun telescopen de nachtelijke hemel te observeren.

6. FINCA PEPE (GEITENBOERDERIJ) (Betancuria)

Net buiten Betancuria ligt Finca Pepe, een gratis toeristische attractie waar je een werkende geitenboerderij kunt bekijken. Dit is dus een kans om een ​​typische Canarische boerderij te bezoeken met geiten, ezels, varkens, kamelen, pauwen etc. Er is ook een winkeltje met zelfgemaakte geitenkaas en andere zuivelproducten. 

http://www.fincapepe.com

7. PICO DE LA ZARZA - MORRO JABLE (Pajara)

Er is een wandelroute op het schiereiland Jandia. Als je de 817 meter hoge berg wilt trotseren, heb je het meest spectaculaire uitzicht over het schiereiland. (ervan uitgaande dat het mooi weer is, natuurlijk) Je moet bijna 3,5 uur lopen, dus neem voldoende water mee en trek goede, stevige schoenen aan. De wandelroute loopt langs prachtige uitzichten. Vergeet dus ook niet om je camera mee te nemen. (Weg bewijzering aanwezig)

Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)

Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable

TOP

8. PUNTA DE JANDIA Pto DE LA CRUZ, COFETE, VILLA WINTER (Paraja)

Adem frisse zeewind bij Punta de Jandia en geniet van het uitzicht over de zee. Dit uitstapje kan worden gecombineerd met een bezoek aan Puerto de la Cruz, een klein vissersdorpje, en de eindeloze stranden aan de westkust bij Cofete en Villa Winter. In Cofete is een klein Café restaurant waar tevens de wandelroute door de Barranco richting Morro Jable eindigd.

Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)

Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable (station transfer)

Buslijn 111 - Morro Jable - Cofete - Punta de Jandia

9. VUURTOREN ENTALLADA, PLAYITAS (Tuineje)

Dichtbij het dorp Las Playitas in de gemeente Tuineje is de vuurtoren van Entallada of Punta Lantailla. Op een afstand van minder dan 100 km ligt dit punt het dichtst bij de kust van het Afrikaanse continent. Je hebt er een spectaculair uitzicht op de steile kust. Vergeet niet om foto's te maken.

10. SHOPPEN IN LAS ROTONDAS CENTRO COMERCIAL (Pto. Del Rosario)

Las Rotondas in Pto del Rosario is het grootste winkelcentrum op Fuerteventura. Ze hebben 4 verdiepingen met allerlei winkeltjes. Gewoon rondlopen en kijken is op zich al een leuke sensatie. Overal zijn zithoekjes en coffeecorners waar je mensen kunt kijken. Natuurlijk kun je ook zelf op koopjesjacht gaan.

Lijnbus 03 richting Pto. del Rosario stop bij Las Rotondas

TOP

11. MOLINO DE ANTIGUA (Antigua)

Het ambachtscentrum Molino de Antigua is gebouwd rond een oude (functionerende) windmolen die gofio (gemalen, geroosterde maïs) produceert. Het centrum heeft een prachtige tuin met inheemse planten een expositiecentrum, ambachtswinkel en cafetaria.

12. CASA DE LA NATURALEZA DE BETANCURIA 

Midden in een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van Fuerteventura, in de buurt van het stadje Vega de Rio Palmas centraal op het eiland, bevindt zich het "Casa de la Naturaleza", een informatiecentrum en restaurant met uitstekende gastronomie en indrukwekkende audiovisuele informatie over het "Betancuria natuurpark". Vanuit deze plek kun je tevens wandelroutes lopen.

http://www.casanaturaleza.net/

13. STERRENWACHT TEFÍA (Pto del Rosario)

Centraal op Fuerteventura ligt de Tefía Sterrenwacht, het belangrijkste referentiepunt voor het aanschouwen van de nachtelijke hemel op het eiland. Er is een kleine herberg waar je kunt overnachten als je van tevoren reserveert. Het herberg heeft een observatoriumkoepel en een telescoop van de Fuerteventura Astronomy Group - deze groep komt hier minstens één vrijdag per maand samen om naar de hemellichamen te kijken. Er is ter plaatse een panoramisch uitzicht op de helderste sterren aan het noordelijkhalfrond.
Vanaf het observatiepunt Tefía, richting het zuiden zie je tijdens de eerste maanden van het jaar de heldere sterren de helderste sterren zijn dan Sirius, en de helderste ster van het sterrenbeeld Canis Major en Canopus, in het sterrenbeeld Carina.


TOP

Over Fuerteventura

Door haar parelwitte stranden en felblauwe zee wordt Fuerteventura ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Het is vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden en het eiland heeft de meeste zonuren van Europa. Door haar verfrissende wind is het eiland erg populair onder kitesurfers en is het klimaat voor iedereen geschikt. Daarnaast zijn er diverse nudisten stranden voor de liefhebber en heeft het echt het gevoel van een verre vakantie op maar 4 uur afstand van Nederland. Hieronder is een klimaattabel van Fuerteventura te zien.

TOP