We keep it simple.

English » Nederlands » 🏑 Verhuren

🏑Incidenteel verhuur


Je huis of appartement op Fuerteventura verhuren? bij ons mag je pootjebaden. 

Waarom verhuren? 

Verhuren doe je bijvoorbeeld om vaste lasten te dekken, hierdoor kun je dus zelf gratis in je paleisje zitten. Het incidenteel verhuren kan een optie zijn mits je het onder de noemer van vrienden en familie verhuur doet. Je hoeft dan niet de 19% belasting over je verhuurinkomsten en schoonmaakservice te betalen en ook niet per kwartaal aangiftes bij de fiscus te doen. Wij noemen incidenteel verhuren pootjebaden.

Als je van plan bent om veelvuldig te gaan verhuren raden wij je aan om een Vivendas Vacacional aan te vragen. Wij kunnen je met de juiste personen in contact brengen om de vergunning aan te vragen en de aangiftes bij de lokale autoriteiten te regelen.

Je wilt gaan pootjebaden en dan ?!

Je hebt een Appartement, Woning, Casa Rural of Finca op Fuerteventura gekocht en je wil het incidenteel verhuren aan toeristen dan zijn de grote verhuurplatfomen geen optie omdat je reserveringskalender dan vaak 3 tot 9 maanden open moet staan voor reserveringen. Met als resultaat dat jij reserveringen krijgt die niet meer onder de de noemer van incidenteel verhuurvallen. Aangezien de grote verhuurplatformen hun activiteiten online hebben staan is het voor de Spaanse fiscus eenvoudiger geworden om verhuurinkomsten van eigenaren te traceren. Je bent namelijk verplicht om 19% belasting over je verhuurinkomsten af te dragen aan de Spaanse fiscus. Hierdoor kom je in dan problemen. Bovendien ben je ook  verplicht je gasten te laten registreren bij de Guardia Civil.

 

Dus het incidenteel verhuur is de beste optie als jij je paleisje maar een paar keer per jaar wenst te verhuren en niet alle inkomsten naar de fiscus wil brengen en ook niet alle gedoe met kwartaal aangiftes en aanmeldingen wenst. (Note: De kosten van iedere kwartaalaangifte via een Gestoria Asesoria liggen veelal tussen de € 160 tot € 250 per kwartaal.)

Onze manier

 Wij helpen je graag op weg zodat jij tijd hebt voor andere dingen. Je mag jouw woning gratis adverteren op onze internetpagina en pootjebaden. Geïnteresseerden kunnen reserveren op de aan jouw woning toegewezen kalender. Uiteraard geef jij van te voren aan welke periode(s) de woning voor verhuur beschikbaar is. Wij zorgen er vervolgens voor de jouw gasten informatie ontvangen en dat de factuur verzonden en geïnd gaat worden. De huuropbrengst zal dan door ons op jouw bankrekening worden bijgeschreven. Wij werken volgens het principe: ": no cure, no pay", dus als je geen huurder hebt, hoef je ook niets te betalen. Je betaalt alleen een percentage van 10% van je basishuurinkomen als je daadwerkelijk huurders hebt ontvangen. Dus als er annuleringen zijn van de huurders en je geen huurinkomsten ontvangt, brengen wij je geen kosten in rekening. 

Geen zin meer om je woning te verhuren of je gaat het verkopen, geen probleem voor ons. Wij handelen nog openstaande huurcontracten af en verwijderen dan je woning op onze site.

 

Als je gaat verhuren zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken en waar wij je met plezier mee ontlasten.

  • Huurfacturen moeten worden opgesteld en geïnd. 
  • Klanten moeten bij aankomst en vertrek correct worden geregistreerd dan wel gehost .
  • Het huis / appartement moet worden schoongemaakt volgens normen die voldoen aan het Covid 19-protocol. 
  • Je moet een reserveringskalender bijhouden en in contact blijven met huurders. 

Kortom veel "gedoe" waarvan wij ons voorstellen dat je dat niet allemaal kunt en wil gaan doen.

 

Wat kunnen wij voor je doen zodat jij kunt pootje te baden

  • Wij adverteren jouw appartement of woning op onze website
  • Wij houden een reserveringen kalender en administratie voor je bij.
  • Wij sturen de facturen namens jou naar je huurders, wij zorgen voor de betalingen. 
  • Jij ontvangt een kopie van de factuur die wij naar de huurders sturen, zodat je een bewijs hebt om af te geven aan een Assesoria (adm. kantoor t.b.v. belastingen bij verhuur met vergunning indien je deze hebt bij veelvuldig verhuur)
  • Ga je veelvuldig verhuren dan brengen wij je in contact met de juiste mensen om de vergunningen aan te vragen, aangiften inkomstenbelasting te organiseren en vooral de aangifte van huurders bij de Guardia Civil. (dat is een wettelijke verplichting en zeker als je met vergunning wenst te verhuren. Let wel je gaat dan veel belasting betalen de wet is namelijk gewijzigd dec 2019)

Samenvattend helpen wij je graag om een ​​goede start te maken bij het legaal verhuren van jouw woning op Fuerteventura. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via ons E-mail adres : verhuur.bouganville@gmail.com 

Wij brengen je graag op de hoogte over het hoe en wat zodat je niet voor verassingen komt te staan.