Caleta de Fuste

El Castillo Caleta de Fuste

Slechts 10 kilometer van de luchthaven ligt de gezellige badplaats Caleta de Fuste.

In het hart van de oostkust van Fuerteventura ligt Caleta de Fuste, een levendige strandbestemming die zich uitstrekt in een beschutte baai. Het strand staat bekend om het fijne goud witte zand en kalme turquoise wateren, perfect voor gezinnen en beginners in watersporten.

Als je op zoek bent naar nieuwe ervaringen, ga dan naar de jachthaven voor bijvoorbeeld een duikexcursie of zwemmen met zeeleeuwen, of wat dacht je van een dagje diepzeevissen. Uiteraard kun je ook een balletje slaan op één van de twee 18 holes golfbanen.

De 4 wijken van Caleta de Fuste

Kaart Caleta de Fuste

  • El Castillo (EC) Centrum
  • Montaña Blanca (MB) Oost.
  • Las Salinas (LS) Zuid
  • Costa de Antigua (CA)  Noord

El Castillo de Uitgaanswijk

El Castillo heeft veel te bieden op het gebied van winkelen en uitgaan. Na Corralejo is Caleta de Fuste misschien wel de beste plek voor vakantiegangers die het nachtleven waarderen. Er zijn tal van bars, pubs en nachtclubs. Er is geen tekort aan restaurants, vooral in de hoofdstraat. Daarnaast nodigen winkelcentra zoals "cc El Castillo en cc Atlantico" uit tot funshoppen.

Source:hellocanaryislands.com


Castillo & La Guirra stranden

Slechts 2 km ten zuiden van onze appartementen liggen twee grote stranden waar de meeste mensen overigens via de Paseo naar toe wandelen. Beide zijn grote familiestranden met diverse faciliteiten en activiteiten op het strand:

  • El Castillo strand Caleta De Fuste op 2,0 km
  • La Guirra strand Caleta de Fuste op 2,3 km

Winkels Restaurants en Ontspanning "El Castillo"

Voor bezoekers die graag willen winkelen zijn er zowel winkelcentra als winkelstraten. De lokale winkels van Antigua gaan prachtig samen met de ontspannen, relaxte sfeer van El Castillo. Op de stranden met ligbedden en rieten parasols is het heerlijk vertoeven.

Afrikaanse Markt

Deze markt vindt plaats op zaterdag en dinsdag tussen 9.00 en 14.00 uur. Het marktgebied ligt naast de hoofdweg FV2 in zuidelijke richting, aan het einde van het El Castillo-gebied

Maandelijkse lokale produkten markt

  • Antigua Produkt Markt – 9.00-14.00 uur op de eerste zondag van de maand. (groente fruit levensmiddelen etc.)

Puerto Castillo

Het Oceanarium Explorer-centrum is te vinden in de jachthaven van Caleta de Fuste (Puerto Castillo) en biedt een breed scala aan activiteiten en excursies.

Je kunt er zwemmen met 2 zeeleeuwen. Er zijn walvis- en dolfijnensafari's en dagelijkse diepzeevistochten te boeken. Er is een catamaran van 23 meter lang die zeilexcursies aanbiedt met lunch, drankjes, snorkelen en jetskiën allemaal inbegrepen. Naast jetski's kun je ook waterfietsen, kajaks en flyboarden huren.

Chillen in een Spa

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een massage in El Castillo en Costa de Antigua, waarvan de besten het Thalasso Spa Sheraton , het Thalasso Spa Barcelo Mar hotel of Soul massage, zijn.

Golf

Er zijn 2, 18 holes golfbanen in Caleta de Fuste. De golfclubs "Fuerteventura" en "Salinas" verhuren beide banen. Je kunt er al een balletje slaan vanaf ongeveer 52 euro.

Fietsverhuur

Tip: in hotel Los Geranios (El Castillo) kun je fietsen huren en ook een begeleide fietstocht maken. Je kunt heerlijk fietsen op de vele fietspaden en stroken die op Fuerteventura beschikbaar zijn. Tevens kun je ook een tour maken onder begeleiding.


Maak jouw eigen website met JouwWeb