Costa de Antigua

Las Caletillas

De wijk Costa de Antigua is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een rustige omgeving met de mogelijkheid om een ​​korte wandeling naar Caleta de Fuste te maken vanwege het enorme aanbod aan bars, restaurants en andere faciliteiten al daar. De wijk is nog steeds in ontwikkeling en er staan vooral veel particuliere woningen en appartementen complexen.

In Costa de Antigua verblijven vooral veel residenten en hebben veel mensen een tweede huis welke als vakantie- en overwinterverblijf worden gebruikt. Door de goede bereikbaarheid,  ook met het openbaar vervoer, is het een geliefde plek. Echter het belangrijkste is de relatieve rust die er heerst.

Wekelijkse boodschappen

De supermarkten Mercadona en Lidl liggen op ongeveer 1 km van onze appartementen op het industrieterrein van Costa de Antigua. (Het industrieterrein is gemakkelijk te voet bereikbaar via de onverharde weg.)

  • Bus 3 en 16 stoppen bij het industrieterrein.

Eurospar Padilla (CC Atlantico Supermarkt geopend 7 dagen per week en op feestdagen geopend) ook per bus lijn 3 en 16 bereikbaar.

Mercadona Costa de Antigua
Lidl Costa de Antigua
EuroSpar Padilla

Dagelijkse boodschappen 

In Costa de Antigua zijn enkele kleine supermarkten waar je o.a. dagelijks verse broodjes kunt kopen. Tevens kun je er de hoognodige boodschappen op de aankomst dag doen. afstand tot appartementen +/- 400 m.

  • KeYe bij Torres de Castillo appartementen (geopend tot 23:15 uur 7 dagen per week feestdagen soms)
  • B&B bij Antigua Bay (geopend tot 21:00 7 dagen per week)
  • Tropical bij Hotel Globalis Costa Tropical (geopend 7 dagen per week)
  • ATM/Pinautomaten. Zijn te vindenbij Hotel Globalis Costa Tropical en B&B supermarkt

Playa Natural Las Caletillas πŸŽ£

Playa Natural de las Caletillas is een rustig strand waar weinig mensen komen en met voldoende ruimte om van de zon te genieten. Speciale ronde stenen muurtjes zorgen ervoor dat je beschut kunt liggen tegen de altijd aanwezige wind, maar geeft je ook de privésfeer alsof het jouw eigen plekje is. Aangezien er geen faciliteiten op of aan het strand zijn, zul je gebruik moeten maken van zelf meegebrachte strandspullen. Op het strand staan afvalbakken. Het strand is gegarandeerd rustig en je zult geen grote mensenmassa's tegenkomen. Je kunt dit strand alleen te voet bereiken. (let op: geen nudistenstrand)

  • Loop in noordelijke richting en volg het pad langs het tuincentrum en je komt automatisch bij de ingang van het strand.

(note: geen nudisten strand) 

Hondenstrand

Hondenstrand Playa del Matorral om je viervoeter uit te laten. Als je 500 meter verder loopt loopt dan het Natuurstrand Las Caletillas, bereik je het hondenstrand "Matorral". De hond behoeft hier niet te zijn aangelijnd en kan dus vrijelijk ravotten.

Pto. del Rosario Dog friendly beaches Info Download

Zee vissen aan de kust

Langs de looproute naar het Las Caletillas strand en La Muley hondenstrand zijn diverse mooie visstekjes voor de liefhebbers.

  • Loop in noordelijke richting en volg het pad langs het tuincentrum en je komt automatisch langs de mooie plekjes om je hengel uit te gooien.

Visakte aanvragen

Calisthenics Jogging, Wandelen, Fietsen & Hardlopen op de Paseo Av. Maritima

Allen die gewoon een ontspannende wandeling willen maken of de gepassioneerde hardlopers, zullen een goed aangelegde en onderhouden paseo nabij onze appartementen vinden. Deze loopt van Salinas del Carmen via El Castillo naar Costa de Antigua.

Naast het wandelpad is tevens een fietspad dat over een paar jaar zal worden doorgetrokken naar de hoofdstad Pto del Rosario.

De Paseo is een buitengewoon mooie en gevarieerde wandel en hardlooproute die in de ochtend en avond koelte kan worden afgelegd. Totale lengte is 7km.

Je kunt tijdens een ochtendtraining of wandeling genieten van de fantastische zonsopgang. Een onvergetelijke loop en wandel ervaring die ook mogelijk is voor degenen die geen ochtendmensen zijn. Dit komt doordat de zonsopkomst niet te vroeg is omdat het vrij dicht bij de evenaar ligt.

In Costa de Antigua is een Calisthenics parkje waar je tevens enkele fitness toestellen kunt vinden. Denk hierbij aan een crosstrainer en hometrainer. 

Openbaarvervoer

Er rijden regelmatig bussen tussen El Castillo - Costa de Antigua - Luchthaven - Pto. del Rosario busstation. (halfuurdienst) Ook langs de grote supermarkten.

  • Buslijnen: 3 en 16 stoppen in Costa de Antigua.
Lijnbussen
public transport
Busstop 2 Costa de Antigua

Municipio de Antigua (Gemeente Antigua)